Vabljeni na Štajersko – na Dravsko polje, kjer se je oblikovala destinacija Ravno polje, ki ponuja sproščen oddih v mirnem okolju, stran od mestnega vrveža. Na vas čakajo številna doživetja, priložnosti za športne aktivnosti, čudovita narava, kulinarični užitki, muzeji z raznoliko tematiko, številne zanimivosti in pisana polja. Vse to je na naših ravnicah močno prepleteno s prijaznostjo in gostoljubnostjo domačinov, ki vas popeljejo nazaj k domačnosti.

Destinacija nosi ime po dvorcu Ravno polje, ki je svojemu namenu služil vse od pozne renesančne dobe. Veliko grofovskih rodbin si je podajalo njegovo kljuko, danes pa se je, včasih mogočni dvorec, že v dobršni meri sesul sam vase. Kljub temu da so od gradu ostale zgolj razvaline, turizem obuja zgodbe okoli njegove preteklosti in zato večkrat zapoje ljudsko pesem: »Tam dol na ravnem polju, stoji en beli grad …«.

Ravnina s prostranimi polji, ki je obdana s tisočerimi griči Haloz, najstarejšim slovenskim mestom Ptuj, romarsko Ptujsko goro, slikovitim Pohorjem in drugim največjim mestom – Maribor, vas ne bo pustila ravnodušnih. Z našega slikovitega in z doživetji prepletenega območja boste prišli za odtenek drugačni, spremenjeni.

Dobrodošli!

www.visitravnopolje.si

X