V objemu pravljične pokrajine, mističnih prizorov, prijaznih ljudi, odlične hrane in pijače, boste na avtentični lokaciji dogodkov iz prvega slovenskega zgodovinskega romana, nastalega izpod peresa Josipa Jurčiča, pozabili na stresni vsakdan ter uživali v miru in sproščenosti.

Na obronkih Pohorja in ravnicah Dravskega polja šumijo gozdovi domači in žito rumeno zori, pri domu prijaznem pa lipa, lipa zelena diši…

Bistvo naše občine so ljudje. V lepih, slikovitih in skrbno urejenih vaseh med Planico in Gorico, ki se spogledujejo z ravnicami Dravskega polja na eni ter gozdnatimi obronki Pohorja na drugi strani, nas živi nekaj preko sedem tisoč.

Nižinski del z občinskim središčem Rače zaznamuje eden izmed najlepših nižinskih gradov v tem predelu Evrope, značaj višinskega področja pa spremlja turistični razcvet.

Znani smo po svoji delavnosti, ustvarjalni trmi, odprtosti, štajerskem veselju in gostoljubnosti. Poleg naravnih in kulturnih lepot, ki so nam v ponos in jih radi pokažemo, goste z veseljem posadimo za mizo in jim ponudimo številne kulinarične dobrote ter kajpak tudi kaj proti žeji. Ker je pri nas v vseh pogledih in v vseh letnih časih prijetno, menimo, da nas je vredno obiskati in spoznati.

Rače Fram

»Rače Fram«


www.race-fram.si

X