Grad Ravno polje je stoletja služil svojemu namenu. Veliko grofovskih rodbin si je podajalo njegovo kljuko, a kljub temu je ostajal v svoji ravnici ter širil posestvo.

O krajih sredi Ravnega polja poje celo ljudska pesem »Tam dol na ravnem polju…«. Od istoimenskega gradu so sicer ostale zgolj razvaline, a zgodovine se ne da kar izbrisati, saj je tukaj  turizem , ki jo prebuja.

Novodobni turist si želi doživetja, nekateri iščejo prvinsko zabavo, drugi zasledujejo zgodovino, tretji si želijo oddih sredi prvobitne narave, četrti so kulinarični hedonisti, med njimi pa so tudi sodobni nomadi.  Vsak od njih lahko najde svoj kotiček v destinaciji Ravno polje.

Destinacija Ravno polje je odprla svoje meje in ponuja turistom veliko športnih aktivnosti, kulinaričnih užitkov, muzeje z raznoliko tematiko, prijaznost in gostoljubnost domačinom  ter vrnitev nazaj k domačnosti. Ravnina, ki je obdana s tisočerimi griči Haloz, najstarejšim Slovenskim mestom Ptuj,  romarsko Ptujsko goro, slikovitim Pohorjem in drugim največjim mestom Maribor, vas ne bo pustila ravnodušnih. Z našega slikovitega in z doživetji prepletenega območja boste prišli za odtenek drugačni, spremenjeni.

Vabljeni in dobrodošli!

Oblikovalka turistične destinacije

Sonja Breznik

X